keskiviikko 13. elokuuta 2014

parketin valinta

Parketin valintaan panostettiin meillä aikalailla. Budjetti oli siinä vaihessa hanketta jo aika tiukilla, joten haussa oli noin 1-sauvainen parketti, jonka hinta olisi noin 50e/neliö tai vähemmän. Myös laminaattia katsottiin, mutta jätimme sen kuitenkin aika nopeasti pois. 

Ehdottomasti eniten aikaa meni siihen, että kiersimme rautakauppoja eri parketteja katsastamassa. Emme kuitenkaan osanneet päättää parkettia muutaman yhdessä vietetyn päivän aikana, joten sekä minä että mieheni jouduimme kiertämään kauppoja myös yksinään toisen ollessa Saksassa. Näin ollen olimme pitkälti toisen raporttien varassa. Onneksi saimme pitkitettyä parketin valintaa sen verran, että minäkin pääsin näkemään vielä kertaalleen Suomen valikoimaa.

Yllätys itselleni esimerkiksi oli, että vaikka Parador on saksalainen parketti, ei sitä sikäläisistä tavallisista rautakaupoista juurikaan löytynyt ja valikoimat olivat siellä painottuneet enemmän laminaattipuolelle. Niinpä en voinut nähdä Saksassa livenä niitä parketteja, mitä mieheni sillä aikaa Suomessa katseli.Vasta aika myöhäisessä vaiheessa heräsimme siihen, että parkettinäytteitähän saa tilattua ilmaiseksi kotiin. Ainakin näistä voi parkettipaloja kotiin tilata:
Lisäksi tajusimme pyytää näytepaloja myös rautakaupoista, joten loppujen lopuksi niitä kertyi aikamoinen määrä...
Hyödyllisimmiksi parkettimyymälöiksi koimme K-Raudan sekä Parketti Romanoffin. Huomasin vasta viime viikolla, että myös Novafloorilla on showroom Variston kauppakeskus Viisarissa. Sekä K-raudassa, että Romanoffilla parkettinäytteet olivat isoja. Myös Viisarissa sai näytteen siitä miltä iso pinta näyttää. Kävimme toki myös RTV:llä, Bauhausissa sekä pienemmissä myymälöissä, mutta niiden parketit tiputimme aika nopeasti pois.

Kun saimme näytepalat kasaan, alkoi niiden testailu asunnolla eri valaistuksessa ja eri kokoonpanoissa. Jaksoinpa raahata näytepalat myös parkettimyymälään, jossa vertasin pieniä tilkkuja isoihin pintoihin.
Päädyimme Romanoffin Ellett Tammi Sand White -parkettiin, josta alla kuvia meidän kodista. Itse olen hieman pettynyt parketin sävyyn, sillä olisin halunnut tasavärisemmän parketin. Mieheni on parkettiin erittäin tyytyväinen. Täytyy kyllä sanoa, että parketti tuntuu paljain jaloin erittäin miellyttävältä kävellä. Itse pelkäsin tikkuja, koska parketti on osin karkeasti hiottu. Mutta ei tästä tikkuja lähde ;) Ja ehkä silmäkin tottuu aikanaan parketin värivaihteluun...

kuva taittaa keltaiseen
(vilahdus lähes valmiista keittiöstä, josta puuttuu vielä kivitasot sekä liesituuletin)
((saarekkeen ja keittiötasojen päällä ovat meidän tulevat työpöydän tasoiksi tarkoitetut puutasot kuivumassa))

jälleen liian keltainen kuva

näistä taas tuli liian harmaita
kuvista kuitenkin näkee värivaihtelun eri lankkujen välillä

valitettavasti lankut ovat hyvin eri sävyisiä (ei kuitenkaan näin harmaita)

parketti on paljon vaaleampi, mutta tässäkin kuvassa värivaihtelu lankkujen välillä on suurta

p.s. Jos joku on ostamassa Ellett Tammi Sand White -parkettia, niin meiltä jäi reilut kolme kokonaista avaamatonta pakettia käyttämättä. Edullisesti lähtee, postia voi laittaa sivulla näkyvän sähköpostilinkin kautta. 

9 kommenttia:

 1. Loistavia vinkkejä, etenkin noista näytepalojen tilauksesta, kiitos! Meillä ensimmäinen pintamateriaalikatsastusreissu varattu ensi viikkoon. Ja väreissäkin aika samoilla linjoilla ollaan :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista! Tsemppiä pintamateriaalivalintoihin - siihen meni meillä ainakin hurjasti aikaa. Ja muistakaa pyytää näytteitä. Myös monista laatoista saa kotiin näytteitä, ainakin rautakaupoista..

  VastaaPoista
 3. Me ollaan kanssa kierrelty parkettien perässä jo muutaman kerran ja vaihtoehtoja on ainakin paljon. Samantyyppinen vaalea 1-sauvainen on tulossa meillekin. Ellettiin ihastuimme valikoiman ja hinnan perusteella, mutta kieltämättä tuo värivaihtelu eri soirojen välillä pistää miettimään. Postaus oli siis hyödyllinen, koska nyt osaan kysyä tuosta sitten aikanaan, kun ollaan oikeasti ostoksilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa mukava kuulla, että postauksesta oli hyötyä ;) Kiitos kommentista!

   Poista
  2. Tänään käytiin hakemassa Romanoffilta mallipaloja ja yllättäen yksi on juurikin tämä teidän valitsema Sand White. Onko teillä vielä nuo 3 pakettia myymättä?

   Poista
  3. Vieläkin on kolme täyttä pakettia myymättä. Laita vaikka sähköpostia - paluuhelsinkiin@gmail.com

   Poista
  4. Hei! Kiitos hyvästä blogista. Olisi tosi mahtavaa jos vielä joskus näkee kuvat valmiista kokonaisuudesta. Tätä oli kivaa ja hyödyllistä seurata. /Mika

   Poista
 4. Meillä parketin lopullinen valinta vielä tekemättä. Hyv idea pyytää noita pikkupaloja kotiin. Meillä oli viikonlopun yli kaksi isompaa palasta mutta olisi kiva jos niitä voisi miettiö kotosalla hiukan pidempään.
  Pitääpä kysyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkupalat ovat kokemukseni mukaan hyvä apu parketin valinnassa, mutta valitettavasti voivat viedä hieman metsäänkin... Meidän parketti oli huomattavasti kirjavampi luonnossa, kun taas pikkupaloissa se oli juuri oikean vaalean sävyinen. Jos olisin tiennyt loppputuloksen, olisin todennäköisesti valinnut erivärisen parketin. Muutoin parketti on ollut kyllä todella mukava käytössä. Mutta nämä ovat näitä pikkjuttuja, jotka häiritsevät vain itseään...

   Poista