sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Keittiön hankala pohja

Perjantaina oli vihdoin tapaaminen arkkitehtien kanssa. "Makuuhuoneakselin" saimme ratkaistua aika hyvin, mutta ongelmaksi muodostui keittiö-olohuone. Miten keittiöön saa sijoitettua kaikki halutut toiminnot ja riittävästi laskutilaa kuitenkin niin, että myös olohuone jäisi tasapainoiseksi? Myös jonkinlaisen symmetrian haluaisimme säilyttää. Alla on kaksi arkkitehtiemme tarjoamaa vaihtoehtoa, mutta toimivampaa ratkaisua etsitään vielä.


Keittiö on tällä hetkellä keittokomero ja sivussa kulkee paljon hormeja sekä keittiössä että takan takana.


Haluaisimme säilyttää takan, mutta silloin ruokaryhmä pitäisi sijoittaa olohuoneen puolelle, jotta riittävästi laskutilaa mahdollistava saareke mahtuisi keittiöön. Kyseisessä kuvassa minua häiritsee myöskin saarekkeen taakse syntyvä kuollut tila.


Jos luopuisimme saarekkeesta (ja takasta), ruokailuryhmä mahtuisi paremmin keittiön yhteyteen ja olohuoneestakin tulisi väljempi. Mutta tässä ratkaisussa laskutilaa olisi aivan liian vähän ja keittiön toiminnallisuutta menetettäisiin. Kumpikaan ratkaisu ei siis ole oikein mieleen... Miten ihmeessä pystymme ratkaisemaan tämän yhtälön?

2 kommenttia:

  1. Tuo onkin aika vaikea ongelma. Oletteko nyt luopuneet siitä ideasta, että keittiön paikka siirtyisi nykyisen kylpyhuoneen kohdalle?

    VastaaPoista
  2. Moi! Kiitos kommentista :) Joo, olemme nyt luopuneet kokonaan keittiön ja kylppärin paikkojen siirroista. Emme saaneet paljoakaan parempia pohjia ja toisaalta lisähintaa tulisi minimissään 20000€, mikä tuntuu turhalta hyötyyn nähden.

    VastaaPoista