torstai 26. joulukuuta 2013

Pohjan mallailua

Käytimme joulupyhät hyväksi ja kävimme asunnollamme mallaamassa arkkitehtien piirtämiä pohjia. Olipa erittäin hyödyllinen reissu. Onhan se yhtä mittailla tiloja paperilla kuin simuloida niitä tuleviin huoneisiin. 


Tytön makuuhuone todettiin erittäin pieneksi ja toivomme, että pystymme nipistämään muista tiloista siihen n. 40cm. Onneksi huonetta on suurentamassa parvi, joten pieneen tilaan ei tarvitse tunkea sänkyä. Myös kirjoituspöytä tulee parven alle, eikä näin ollen vie ylimääräistä tilaa. Kuvassa nurkasta katsojaan päin lähtee kaappirivi, joka "törmää" parveen. Parven toinen viiva on se, mihin saakka toivomme pystyvämme huonetta suurentamaan.


Tässä kuvassa simuloitiin sekä työtilaa, että myös WC:tä. Todettiin, että WC:tä pystyisi pienentämään 10cm:lla (jos vain määräykset sallivat). Työtilasta nipistämme 20 cm, jolloin työtilan varsinainen tila työpöydän takana kapenee 80cm:iin. Tätä testattiin vielä appivanhempien työhuoneessa ja kyllä 80 cm istumatilaa pöydän ääressä riittää isommallekin miehelle.


Tuleva makuuhuone. Tässä sänky, jonka molemmin puolin yöpöydät /sisäänrakennetut kaapistot sekä oik puolella alkaa liukuovikaapisto. Tilaa sängystä kaapille on 60 cm. Kapea, mutta riittävä. Etenkin liukuovikaapistolle. 


Tulevan kylpyhuoneen simuloimista. Tätä simulaatiota rajoitti vielä pystyssä olevat seinät, mutta osviittaa saatiin. Totesin, että kahta suihkua ei todellakaan tilaan mahdu, mikäli kylpyammekin tulee. Myös altaan paikka on vielä mietinnässä. 


Kun makuuhuoneakseli on miehen toteaman mukaan "Bonsai-mitoissa", niin olohuone-keittiöstä haluttiin tehdä mahdollisimman avara. Takka tulee näillä näkymin säilymään ja keittiöön tulee niemeke, jonka takan puoleiselle sivustalle tulee istumajakkarat (kuvassa oikealla). 


100x200 cm sohva vei yllättävän paljon tilaa yllä olevalla tavalla sijoitettuna, joten sohvan paikkaa ja kokoa mietitään vielä. Tuolla paikalla sohva blokkasi myös kulkuväylät. Kuvassa aivan takana voi erottaa tulevien 60 cm syvien kaapistojen äärilinjat. Todettua tuli mm., että kaapistot vaikuttavat KHH:n oven paikkaan ja pilarin takana olevan seinän pituuteen. 

Näin meillä siis vietettiin joulupäivä :) Tästä tuli erittäin hyvä mieli ja lisää innostusta tulevaan remonttiin. Toivottavasti myös sinun Joulu oli oikein onnistunut! 

4 kommenttia:

 1. Hei tulin tänne esittämään sinulle kysymyksen, kun olet sisustusihmisiä. Me olemme päässeet omassa "mallailussamme" siihen pisteeseen, että pitäisi keksiä käyttöä ruokatilan takana olevalle 125 cm leveälle syvennykselle. Minä haluan tilaan keittokirjat ja muutakin kirjallisuutta, mies viiniä kylmäsäilytyksessä sekä viinilasit. Oletko nähnyt markkinoilla viinikuuleri+kirjahylly-yhdistelmää tms, vai pitääkö tässä ruveta rakentelemaan tällaista osista...?

  VastaaPoista
 2. Moi! Kiitos luottamuksesta :) Valmiiseen yhdistelmään en ole törmännyt. Luulen, että toteutus onnistuu parhaiten osista kasaamalla. Itseäni inspiroivia keittiötoteutuksia voi käydä katsomassa täältä: http://www.pinterest.com/jelena0437/kitchen-keittiö/
  Toisaalta luulisi että pinterestista löytyy myös kuvia viinikaappi + kirjahylly yhdistelmistä :)

  VastaaPoista
 3. Kiitti, pitää katsella näitä!

  VastaaPoista
 4. Hei Jenni, tässä olisi jälleen yksi viinikaappi hyllyssä -viritelmä. Viinikaappi seisoo tason alla ja vieressä /yläpuolella on hyllyjä, jonne voi vaikka kirjat sijoittaa:
  http://www.homeadore.com/2013/08/05/stampede-rotary-home-homes-avi/

  VastaaPoista