lauantai 22. helmikuuta 2014

aika on kortillaEnpä osannut kuvitella, että kilpailutus vie niin paljon aikaa… Nimittäin keittiökilpailutus. Emme ole vielä päättäneet keittiötoimittajaa, joten haluaisimme kartoittaa toimijoita mahdollisimman laajalti. Tämä vie kuitenkin tolkuttomasti aikaa. Jos jokaisen kanssa varaa 2 tuntia suunnitteluun ja toimijoita on kymmenkunta, niin koko sen ajan mitä on Suomessa, saa viettää keittiökaupoissa. Onneksi minulla on yksi viikko "vapaata", jolloin luulin voivani keskittyä keittiösuunnitteluun, kunnes tajusin, että urakoitsijoidenkin kanssa pitää käydä asunnolla - ja tähän sovittaa vuokralaisten, meidän ja urakoitsijoiden aikataulut…

5 kommenttia:

 1. Huoh, ymmärrän niin hyvin, mitä tarkoitat tällä keittiöiden kilpailutuksella/vertailulla. Minä ainakin menin keittiökaupoilla ihan sekaisin ja aina tuntui siltä, että se täydellinen juuri meille tehty keittiö odottaa jossain nurkan takana. Vieläkään ei olla keittiötä lyöty lukkoon, kun suunnitelmat on vaihtuneet niin monta kertaa... No tästä meidän viimeisestä keittiötoimittajasta jäi ihan hyvä kuva, joten jos hinta on sopiva niin saattaa olla, että saadaan kaupat aikaiseksi ensi viikolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin aikoinaan samassa jamassa kunnes totesin, että tässähän ei ole mitään järkeä. Niinpä oikaisin hieman tutustumalla itse materiaaleihin ja miellyttäviltä tahoilta pyysin tarjouksia itse tehdyillä kuvilla (esim. Ikean keittiösuunnitteluohjelma). Näillä pääsi hyvin käsiksi hintatietoihin ja asiakasPALVELUUN. Toinen vastasi heti ja toinen kahden viikon kuluttua jos koskaan.

   Poista
  2. Kiitos Mari ja modernitalo kommenteista ja vinkeistä :) Jottei palapeli olisi tässäkään vaiheessa liian helppo, ajattelin vielä piipahtaa lahden toisella puolella katsomassa, josko keittiö löytyisi sieltä. Oikeastaan ovimalli, jota haen löytyy vain Saari-keittiöltä. Mekanismeissakin on mielestäni eroa, eikä niitä valitettavasti pysty esitteistä päättelemään. Keittiösuunnittelijoille olen lähettänyt arkkitehtikuvia, joten aivan tyhjältä pöydältä ei heidän kanssaan toivottavasti tarvitse aloittaa :)

   Poista
 2. Tuntuu todellakin työläältä ostaa keittiö! Meilillä on ilmeisesti ihan turha haaveilla saavansa tarjousta, lukeeko niitä edes kukaan siellä keittiöliikkeissä? Kenellä riittää aikaa useassa paikassa käydä istumassa 2 h? Minä haluaisin saada ensin tuntumaa hinnasta pelkistä kaapeista, sisukset voisi suunnitella myöhemmin, mutta se vie ihan yhtä kauan aikaa. Turhauttaa...Mutta Saari-keittiöthän on upeita!

  VastaaPoista
 3. Sanos muuta! Mun mielestä myös hinnan laskeminen omin päin on aika haastavaksi tehty, ellei sitten käy juttelemassa sitä kahta tuntia keittiömyyjän kanssa. Ei ole tätä turhan helpoksi kyllä tehty :(

  VastaaPoista