sunnuntai 23. helmikuuta 2014

suunnitteluohjelmista

Koska materiaalivalinnat alkavat olla ajankohtaisia, yritin luoda remontoidusta kodista mallinnoksen, jotta näkisi edes vilauksen tai suuntaa antavan hahmotelman siitä miltä koti tulee näyttämään. Värimaailmaa on niin paljon helpompi suunnitella, kun on kolmiulotteinen malli tilasta. Itse asiassa aloitin tuskailun ohjelmien kanssa jo yrittäessäni saada pohjapiirustusta sellaiseen digitaaliseen muotoon, jossa voisin siirtää seiniä sen vaikuttamatta muihin seiniin. Tämä osoittautui niin vaikeaksi, että luovutin näiden 3D-ohjelmien suhteen ja tein pohjan ihan vain Macin omalla Keynote-ohjelmalla. Nopea homma ei ollut sekään, mutta kun pohjapiirustus oli luotu, oli sitä helppo muokata seinien koordinaattien avulla.

Sweet Home 3D

Oikeastaan 3D-ohjelmien kanssa hermo meni siinä kohti kun en pystynyt seiniä kohdistamaan sinne minne haluaisin. Vanhassa kerrostalokohteessa kun on eripaksuiset seinät ja paljon pieniä kulmia, joita en vain saanut kohdalleen. Ohjeistakaan ei valitettavasti löytynyt apua. Sweet Home -ohjelmaa on kehuttu mm. täällä.

Live Interior 3D Standard
Ohjelma löytyy Applen nettikaupasta
Live Interioria taas on käyttänyt esim. K Talo Askelmasta (kts. kommentit). Vakuutuin Askelman kuvista niin, että hankin Live Interiorin ja päätin kokeilla sitä. Väännön ja 200-sivuisen ohjeen avulla sain pohjan luotua. Mutta kun nyt pohja on muuttunut jonkin verran, niin en osaa muokata pohjaa pelkkien muutosten osalta, vaan pitäisi lähteä taas piirtämään aivan alusta.

Niinpä siirryin takaisin Sweet Homeen ja totesin, että kappas, sehän olikin paljon yksinkertaisempi käyttää kuin Live Interior. Katsotaan mitä mallinnuksista tulee, vielä ovat kesken, mutta ainakin puolet pohjasta olen piirtänyt aivan alusta Sweet Homella ja nyt osaan asettaa kunkin seinän ainakin jotakuinkin kohdalleen. Oikeastaan kahden viikon päästä kun olen taas kotirouvana Saksassa minulla olisi enemmän aikaa harrastaa ohjelmiin perehtymistä, mutta kun ainakin osa päätöksistä pitäisi tehdä jo tämän vierailun aikana. Huoh. Jatketaan opettelua...

2 kommenttia:

  1. Mulla on ollut vähän samanlaisia kokemuksia suunnitteluohjelmista. Sellaiset pro-ohjelmat, joilla oikeasti saisi vapaasti piirrettyä realistisen näköisiä huoneita, ovat mulle liian vaikeita. Ja sitten simppelimmät ohjelmat ovat tosiaan niin simppeleitä, että niiden vaihtoehdot ovat aika rajalliset. Huoh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lohduttavaa kuulla, että muillakin on samanlaisia ongelmia. Oikein hävettää kohdallani se, että "hypin" ohjelmasta toiseen. Mutta nyt olen sittenkin pysytellyt Live Interiorissa, siitä tulossa juttua kuvan kera myöhemmin :) Google Sketchupinkin olen ehdinnyt ladata, mutta päätin, että en kokeile sitä ennen kuin kodin tai edes keittiön jonkinlaiset hahmotelmat olen Live Interiorilla saanut aikaiseksi...

      Poista