keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

laattaostoksilla


http://villaluova.com/moderni-puutalo-rakentuu/tervaleppa-saunassa/

Olen ollut Suomessa jo reilun viikon verran. Itse asiassa tulin hieman ennen kuin työt alkoivat, jotta voin tehdä remonttiin tähtääviä hankintoja tai ainakin päätöksiä.

http://www.desiretoinspire.net/blog/2014/3/18/stalking-a-fireplace.html

Sähkömiehen ja urakoitsijan olenkin tavannut, huomenna täytyy vielä soitella niille - miten heidän työ edistyy. Loppuaika onkin mennyt erilaisissa kaupoissa juostessa. Hakusessa /katsastuksessa tällä kertaa laatat ja lattiat.

http://www.dezeen.com/2014/03/27/floating-steel-staircase-oslo-haptic-idunsgate-apartment/

Laattoja on mielestäni todella hankala ostaa. Valikoima on valtava ja monissa liikkeissä hinnat eivät ole esillä - "Hinnat kun vaihtuvat niin usein" on yleisin selitys miksei hintoja näy.

http://www.dezeen.com/2014/01/26/house-weinberg-architects-friis-moltke-cosy-oak/

Värisilmässä sain hyvää palvelua. Laattapisteeseen aika piti varata ja nyt olen kerran käynyt keskustelemassa siellä myyjän kanssa, joka lupasi tutustua pohjapiirustuksiin ja tarjota sitten tarvittavat kalusteet /laatat. Bauhausissa laatat olivat edullisimmat ja valikoima hyvä.

http://jakwdomu.blogspot.ca/2013/01/jak-urzadzic-maa-azienke.html

Toki haluaisimme nähdä ensin 3D-hahmotelman siitä miltä märkätiloissamme tulee näyttämään. Valitettavasti omin voimin /taidoin se on hyvin hankala toteuttaa, koska en ole löytänyt Macille sopivaa suunnitteluohjelmaa, jossa voisi laattoja hahmotella. Toki voin hahmotella väritystä yleisesti, mutta eihän se ole sama asia. Erityisesti olen pettynyt, että Room328-ohjelmaa ole Macille saatavilla :( Jos jollakin on hyviä vinkkejä miten laattoja voisi itse hahmotella, niitä otetaan ilomielin vastaan ;)

http://www.home-designing.com/2013/11/top-to-toe-lavish-bathrooms

Tähän olen koonnut joitakin inspiraatiokuvia värityksestä mitä WC:hen ja kylppäriin toivoisimme.

2 kommenttia:

 1. Laattavalikoimat on kyllä ihan valtavat - samannäköisiä ja -kokoisia on miljoonia, mutta hintalappu voi olla hyvinkin erilainen. Itse aiomme käyttää laattojen valintaan erityistä tarkkuutta tällä kertaa paristakin syystä.

  Ensinnäkin kylppäreiden lattialaattojen pitää olla taatusti ei liukkaita - tätä kannattaa yrittää demota kastelemalla testilaattaa tms. Vanhassa kodissa lattian 10x10-laatat olisivat saaneet olla hitusen karheampia pinnastaan.

  Toiseksi edellisen kodin mustat 60x30-lattialaatat olivat HIENOT, mutta ah, niin hankalat pitää puhtaana. Niissä näkyi kaikki lika (kyllä, lika voi olla vaaleaa) ja tuntui, että niihin oikein imeytyi jotkut aineet. Pitänee ottaa laattakauppaan taskuun mukaan ties mitä öljypurkkeja ja tehdä testisotkua, heh heh ;)

  Tyylikkäitä inspiskuvia kaiken kaikkiaan! Suosittelen pitämään suht saman linjan kaikissa kodin tiloissa, joihin laattoja tulee. Jos noilla lähtee liikaa kikkailemaan, tulee kokonaisuudesta sillisalaatti.

  Tässä mun "parhaat" vinkit laattavalintoihin :) Kivaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Jenni,
   Ja kiitos ihanasta kommentista. Kommentit nostavat kyllä aina hymyn huulille :) Parhaat vinkkisi otetaan huomioon laattavalinnoissamme. Erityisesti tuota liukkautta en ole tullut ajatelleeksi tarpeeksi.

   Toivon, että lian "imeytyminen" harmaaseen laattaan on vähäisempää. Ja saumausaineen valinta on varmaan myös oma juttunsa, ne kun tuppaavat tummua käyttökohdista...

   Poista