torstai 27. maaliskuuta 2014

älysähköä

via
Meille tulee hyvin todennäköisesti KNX-järjestelmällä toimivat sähköratkaisut. Sähkömiehen mielestä kun kerran uusitaan kaikki sähköt, niin kannattaa panostaa myös ajantasaisiin ratkaisuihin. Lisäksi toiveena olleiden himmentimien vuoksi asuntoon olisi tullut niin paljon johtoja, että KNX saattaa jopa säästää pelkissä johtokuluissakin. Myöskin kotona /poissa -ohjelmointi onnistuu muiden valaisinohjauksien lisäksi... Laskua odotellessa ;)

7 kommenttia:

 1. Me käytiin viikko takaperin juttelemassa näistä KNX-asioista Taloautomaatio.fi:ssä. Olihan noiden himmentimien hinta varmaan 3 kertaa kovempi kuin tavallisten kytkimien, mutta niillä saa toteutettua monta erilaista tunnelmaa valaistuksiin. Eli siis KNX tulee meillekin - toivottavasi ei pidä käydä ryöstämässä pankkia ;)

  VastaaPoista
 2. KNX-himmentimien hinta tuli uutena tietona ;) Tarkoitin tässä, että koska toiveena oli himmentimet joka huoneeseen, niin kuulemma johtoviidakko olisi ollut aikamoinen - KNX voi siis säästää johtojen määrässä!

  Vaihtoehtoisia tulolähteitä mietitään täälläkin ;)

  VastaaPoista
 3. Meille on tulossa KNX myös, mutta (ainakin toistaiseksi) riisuttuna versiona eli ilman himmentimiä. Ne kun olisivat poksauttaneet budjetin (me siis asennetaan himmentimet jälkikäteen, jos euroja tästä projektista jää yli...). Jäi kuitenkin mietityttämään, paljon te lopulta pulitette himmentimistä joka huoneeseen? (nim. niistä haaveileva...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt kun olen useammalta kuullut ja lukenut himmentimien suuresta hinnasta, niin pistää miettimään koko KNX:n järkevyys meidän kohdalla. Hintojahan me emme ole vielä nähneet, toisaalta sähköt sisältyvät meillä urakan hintaan. Täytyypä ottaa sähkärin yhteyttä ja kysellä tarkemmin hinta-arviota...

   Poista
  2. Hei, vielä kiinnostaisi, että pystyykö siis himmentimiä lisäämään jälkikäteen? (ja sähkömies patistettiin nyt laskuhommiin ;)

   Poista
 4. Siis himmentimethän on yksi murto osa knx:stä? Harvoin noin pieneen asuntoon knx järjestelmää laitetaan. Isommissakin kohteissa harvoin käytetään sen mahdollisuuksia juuri ollenkaan. Kyseessä on taloautomaatiojärjestelmä joka kuitenkin ohjaa valaistusta, pistorasioita, ilmanvaihtokoneita, lämmitysjärjestelmää, autotallinovia, rikosilmoittimia, paloilmoittimia, audiota jne jne jne. Itse sähköasentaja ja omaan talooni knx palikat maksoi noin 15 000 euroa mutta noita edellämainittuja sillä ohjaillaan. Pelkän valo-ohjauksen vuoksi ei moista kannata missääntapauksessa laittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anonyymi, kiitos mielipiteestä. Asuntoomme tuli niin paljon valoja ja kytkimiä, että sähkärin mielestä KNX oli järkevä vaihtoehto (muuten johtojen, kytkinten ym hinta olisi ollut samoissa KNX:n kanssa). Toista mielipidettä ei kysytty, ehkä olisi pitänyt. Totta on se, että emme käytä KNX:n kaikkia mahdollisuuksia, mutta aiomme käyttää esim. paloilmoitusta, pistorasiaohjausta sekä jo mainitsemaasi valaistusta.

   Poista