keskiviikko 21. toukokuuta 2014

hanavalinnat

Tämä päivä meni hanoja tilatessa. Vertailin hanojen hintoja Suomessa ja Saksassa ja täytyy sanoa, että Saksassa on hinnat _huomattavasti_ edullisemmat. 

via

Keittiöhana Blanco Linus-S Silgranit Look valkoinen ulosvedettävällä suuttimella

Suomen edullisin hinta 551€. Saksasta tilattu postituskuluineen 218€.  

via

Raindance Select E 120 Unica setti 0,90 m

Tämä tulee kylpyammeen suihkuksi. Suomen edullisin hinta 115,75€, Saksasta toimituskuluineen 114,18€. Tämän suihkun kohdalla ero ei ollut niin merkittävä, mutta koska postikulut olivat kiinteät, niin lisäsin pakettiin myös tämän toimituksen. Onhan se sentään Suomen hintoja edullisempi ;)

via

Ecostat Comfort termostaattinen amme- ja suihkuhana, DN15, Nordic- versio

Kylpyammeen termostaatti. Tätä hanaa ei Saksan nettikaupoista saanut, koska se on Nordic-versio. Ovh 263,8€. Tähän asti edullisin hinta tarjouskilpailussa suomalaisten rakennuskauppojen kesken on 142,45€.

via

Raindance Select 300 2jet Showerpipe, DN15

Suihku. Tälle hanalle en kysynyt tarjousta Suomalaisista nettikaupoista. Ovh Suomessa on kuitenkin 1295,8€. Saksasta tilattuna toimituskuluineen 627,59€. 

via 

PuraVida

Pesuallashana 110, DN15

Tämä hana tulee sekä WC:en että kylpyhuonen pesualtaisiin. Valkoisena. Suomen edullisin hinta 283,15€. Saksasta toimituskuluineen 243€. Koska hanoja tuli kaksi, säästö on vieläkin isompi. 

BlancoLinus-S hanan tilasin täältä.  Itse hana oli 189€ ja toimituskulut Suomeen 29€. Tämä kauppa toimii vain saksan kielellä, mutta hyvin vähäisellä saksan taidolla pärjää kyllä. Ennen kuin tilasin hanan varmistin Blancolta, että hana on ns. "Suomi-kelpoinen". Tätä hanaa ei tehdäkään kuin korkeapaineistetuille putkille mitä Suomessakin on. 

Hansgrohen tuotteet tilasin täältä. Neljälle hanalle toimituskulut olivat vain 25€ (olisi ollut sama hinta myöskin vain kolmelle hanalle). Täältä saa valittua englannin kielen, mutta itse tuotetiedot ovat kuitenkin saksaksi. Kannattaa varmistaa, että tuotenumero on varmasti oikea. 

Idealo.de -sivustossa voi vertailla saksalaisten nettikauppojen hintoja. Sieltä minäkin alunperin eteenpäin ohjauduin. Tuotteita hakiessa saa käyttää luovuutta, koska pelkästään tuotenumerolla harvoin pääsee eteenpäin... Se olisikin liian helppoa ;)

14 kommenttia:

 1. Loistava valinta keittiöhanaksi! Meillä oli vanhassa talossa Blancon Linus-S ja tulee varmaan uuteenkin. Itse olen täyttänyt ostoskorit Saksan nettikaupoissa noin tuhat kertaa, mutta ihan vielä en ole viitsinyt painaa tilaa-nappia. Hintaerot on kyllä hurjia Suomeen verrattuna. Säästö on jo muutamassa hanassa suuri :)

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla positiivisia kommentteja hanasta - itse arvoin tuon ja Focuksen välillä. Focus olisi myös ollut ulosvedettävällä pikaliittimellä, mutta tällä kertaa väri ratkaisi - meille tulee myös valkionen Blancon silgranit allas. Odotan jännityksellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm, meille tulee se antrasiitti Blancon allas, joten pitäiskö ottaa hanakin mustana. Hyvä idea! :)

   Poista
  2. Tulee ainakin sävy sävyyn ja tumma hana on tosi ryhdikäs!

   Poista
 3. Keittiöhana näyttää kyllä hyvälle. Saakohan sitä mustana? Ja tuota Raindance-suihkua harkitsemme myös. Meillä suihkut ja hanat siis vielä päättämättä ja tilaus auki, mutta ehdottomasti käyn katsomassa nuo linkit. Itse olen testannut ja tilannut Saksasta mm. lastenvaunut ja Stokken tripp trapp tuolin. Huippupalvelua, muuta ei voi sanoa. DHL tuo kotiovelle ja säästöt ovat useita satasia euroja. Kyllä kannattaa näissä säästää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistä :) Keittiöhanaa saa kyllä mustana - ja mikä parasta samanvärisenä altaan kanssa. Hanoja siis löytyy niin monta vaihtoehtoa kuin hanojakin. Eli silgranit materiaalissa antrasiitti ja keraamisena musta.
   Tässä linkki saksalaiselle nettisivulle:
   http://www.einrichtungsland.de/epages/62983212.sf/de_DE/?ViewAction=FacetedSearchProducts&ObjectID=20678750&PageSize=30&SearchString=blancolinus
   Ja tässä linkki Blancon esitteeseen:
   http://www.lapetek.fi/pdf/altaat_2014.pdf

   Poista
  2. Kiitos linkeistä :) Meille tulee tosiaan Blancon anthrazit-allas, joten toi musta hana sopisi siihen kyllä todella hyvin. Käyn katsomassa mitä tuolta löytyy. Onko teillä hanassa pesukoneliitin?

   Poista
  3. Olen ymmärtänyt, että pesukoneliittimen saa tuohon hanan viereen altaaseen kiinni. En aio kyllä ottaa Blancon omaa pesukoneliitintä, vaan Oraksen vastaavan - Oras on paljon edullisempi.

   Poista
 4. Kiitos linkeistä! Meille tulee Blancon anthrazit-allas, tuo musta sopisi sen ja mustan kivitason kanssa mainiosti yhteen.

  VastaaPoista
 5. Hei! Kiitos tästä hyödyllisestä postauksestasi ��! Ymmärsinkö oikein, että Blancon hana Saksasta tilattuna täyttää myös Helsingin rakennusvalvonnan kriteerit? Yt. Tarja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos viestistä :)
   Helsingin rakennusviraston kantaa Blancon hanaan en valitettavasti tiedä, mutta meidän taloyhtiölle se kelpasi. Meidänhän ei tarvinnut hakea rakennuslupaa rakennusvirastosta, joten sen takia riitti, että taloyhtiö hyväksyy hanatkin.

   Poista
 6. Hei! Kiitos kivasta blogista 😊
  Ajattelin tästä intoutuneena myös tilata hanat Saksasta. Blanco yovis-S ja zenar xl altaan. Olisiko jollakin tietoa onko Saksassa eri putkistandardikoko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Elina82!
   En valitettavasti osaa sanoa hanojen sopivuudesta kuin sen, että meille ne kävivät ongelmitta :)

   Poista