perjantai 7. maaliskuuta 2014

varoituksen sana...

via

Jos joku ehdottaa sinulle ns. leikkurimenettelyä, älä suostu siihen. Nimim. erittäin huonoja kokemuksia ko. hinnoittelutavasta :(

3 kommenttia:

 1. Ei avautunut asia vielä otsikosta - eli mitä tuo ns. "leikkurimenettely" -hinnoittelutapa sitten käytännössä tarkoittaa, noin niin kuin esimerkiksi? Eli mitä pitää varoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. En pystynyt muokkaamaan äskeistä, joten kirjoitan uusiksi (muokattu viimeinen lause selkeämmäksi):

   Leikkurimenettely tarkoitti tapauksessamme sitä että projekti tarjotaan tuntihinnalla x tavoiteaikaan a tuntia. Kun tuo tuntimäärä on kulunut, niin jotta projekti saatetaan kunnialla loppuun tuntihinta puolittuu.

   Me luultiin että tuo tavoiteaika olisi korkeintaan vain 15%:lla ylitettävissä ja että se olisi jotakuinkin sitova. Tapauksessamme kuitenkin aikatavoite on ylittynyt 2,5-kertaisesti!!! Tarkoittaa siis sitä, että vaikka tuntihinta on puolittunut, niin aikaa on käytetty niin paljon, että muodostunut lasku on aikamoinen…

   Viesti on julkaistu tarkoituksella ilman toimijan nimeä, koska sinänsä tulokseen olemme tyytyväisiä, mutta hinnoittelutapaan emme. Asia on siis vielä kesken ja neuvotteluja käydään. Toivomme pystyvämme jatkamaan yhteistyötä, mutta täällä varmasti kirjoitetaan miten käy. "Leikkurimenettely" - eli tuntihinnan puolitus tietyn käytetyn ajan jälkeen on hinnoittelumenettely, joksi he tätä laskutusmuotoa itse nimittävät.

   Poista