perjantai 23. toukokuuta 2014

upotettu kylpyamme - kehikolla vai ilman

Ajattelin jakaa kokemuksia upotetun kylpyammeen tilauksesta. Tai siis sen valmistelusta. Ja siksi myös selvityksestä siitä, että jos haluaa ns. upotetun ammeen, niin tarvitaanko kehikkoa.

Ensin kävin tietenkin rautakaupassa. Siellä sanottiin, että kyllähän kehikko on hyvä olla, muutenhan joutuu rakentamaan ammeelle itse telineet. Kysyin tätä myös urakoitsijalta ja hän oli sitä mieltä, että itserakennettavat telineet kuulostavat kovin monimutkaisilta ja suositteli ostamaan ammeen kehikolla. Ongelma tuli eteen silloin kun mietin, että onpa kehikolliset ammeet kalliita - reilun 1000€ saa maksaa, jos haluaa kehikollisen ammeen. Eikä kaikkia edes saa kehikolla. Lisäksi minua sotkivat "etulevy" -nimitykset. Ilmeisesti etulevy on sellainen, joka kiinnitetään kehikkoon tmv. 

Saksasta kun on tullut muutenkin tilattua, niin pisti myös silmään, että Saksasta saisi esim. Villeroy & Bochin ammeen noin 400€ + toimituskulut. Mutta en löytänyt mistään hintoja kehikolle, vaikka miten sitä etsin. Soitinpa myös Villeroy & Bochin Suomen edustajalle. Hän kertoi ystävällisesti, että ammeen kannakkeeksi riittävät ammeen jalat. Muuten upotuksen hoitaa hänen mukaansa aika nopeasti esim. WEDI-levyjen avulla. Nuo "peitelevyt" eivät missään tapauksessa ole kantavia, vaan ammeen paino tulee jaloille. Hetken esitteitä selattuani löysin siihen oikein mainion ohjeen - joka itse asiassa tulee todennäköisesti Villeroy & Bochin ammeen mukana. Kas näin (kuvat otettu Villeroy & Bochin sivuilta):







Lähetin saman dokumentin vielä urakoitsijalle tarkastettavaksi, että onnistuuhan tämä. "Telineiden" rakennus ei näytä todellakaan kovin vaikealta. 

No mihin sitä varisnaista erikseen ostettavaa kehikkoa sitten tarvitaan?!? Villeroy & Bochin esitteestä löytyi vastaus tähänkin kysymykseen - Kun kehikko on valmiina, niin etulevyn saa helposti kokonaisuudessaan irti tarvittaessa. Kas näin (Kuva kaapattu Villeroy & Bochin esitteestä):



Lisäksi etulevyjä voi tilata oman makunsa mukaisina tai tehdä omanlaisensa. 

Tämä tieto helpotti huomattavasti omaa päätöstäni tilata amme Saksasta. Toivottavasti tästä on myös jollekin muullekin hyötyä :)

2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä postauksesta! Meillekin on tulossa amme upotettuna, mutta toteutus on ollut hieman epäselvä. Eihän se vaikealta näyttänyt ollenkaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eipä kestä :) Mukava kuulla, että on hyötyä. Tätä tuli itse pähkäiltyä aika lailla...

      Poista