torstai 16. tammikuuta 2014

Pohjan tilanne 16.1.2014

Tässä on nyt luvassa oikein juttusarja meidän pohjasta, jossa käyn kunkin tilan huone kerrallaan sellaisena kuin ne meidän suunnitelmissa ovat. Edistystä on tapahtunut valtavasti kun ottaa huomioon mistä lähdettiin. Kiitos arkkitehdeillemme!

Aloitan pohjan yleiskatsauksesta… (aiempia pohjapohdintoja pääsee lukemaan blogin oikeassa reunassa olevan pilven kautta hakusanalla pohja)


Tässä tilanne, josta lähdettiin liikkeelle. Kuten näkyy, asunnon keskellä on valtava sumppi, johon on merkattu 10 ovea (sic!). WC ja kylppäri ovat yhdessä, keittiö on ainoastaan komero, makkarit ovat isoja, mutta niissä on valtavasti hukkatilaa.

Halusimme saada tähän järjestystä ja tila hyötykäyttöön. Aluksi mietimme jopa keittiön ja kylpyhuoneen paikkojen vaihtoja, mutta siinä kohti tuli budjetti vastaan, eikä pohjaa oltaisi saatu juurikaan paremmaksi verrattuna mihin nyt olemme päässeet.

Matkan varrella olemme myös joutuneet luopumaan vieraille tarkoitetusta parvesta, koska arkkitehtiemme mukaan tila jäisi liian matalaksi (vain 50-60 cm nukkumatilaa). Tytön huoneeseen saamme kuitenkin makuuparven rakennettua!


Tälläisiin pohjiin päästiin. Vaihtoehtona tällä hetkellä kaksi eri pohjaa, tosin näitä yhdistämällä saa vielä kaksi pohjaa aikaiseksi, mutta näissä on kaikki vaihtoehdot kuitenkin mukana. Pieniä muutoksia näihin saattaa vielä tulla, mutta ei mitään merkittävää enää.

Vaihtoehdot eroavat toisistaan merkittävästi kodinhoitohuoneeseen vaikuttavien ratkaisujen osalta. Vaihtoehto a:ssa on olohuoneessa telkkarille varattu syvennys, jolloin telkkkarin ja sohvan välinen tila jää isommaksi. Tämä näkee kodinhoitohuoneessa kavennettuna kaappirivina...

Kodinhoitohuoneen ovi lähtee heti kodinhoitohuoneen altaan vierestä, jolloin olohuoneesta kylppäriin vievä aukko on isompi - jopa 165 cm leveä.
Vaihtoehto b:ssa ei telkkarille erillistä syvennystä tule, vaan se tulee tukipalkin viereen. Kodinhoitohuoneessa on kaapeille runsaasti tilaa, mutta etäisyys sohvan ja telkkarin välillä on aika pieni…

Kodinhoitohuoneen ovi jatkuu kylpyhuoneen seinästä, jolloin olohuoneesta kylppäriin vievä aukko on vain 105 cm leveä.

Olohuoneen syvennys ja kodinhoitohuoneen ovi ovat kuitenkin toisistaan riippumattomia. Voi siis käydä niin, että tulee syvennys ja kodinhoitohuoneen ovi lähtee silti kylppärin seinän jatkona.

Mitäs pidätte? Minkä vaihtoehdon valitsisitte?

2 kommenttia:

  1. Vaihtoehto A jos minulta kysytään. Enemmän tilaa olohuoneeseen ja vaihtoehto b:ssä tuo kodinhoitohuoneen oven sisäpuolella oleva tila on aivan turha. Kun tämä projekti on rakennusluvan alainen niin tuleeko määräyksissä mitään esteitä noihin tilojen kokoihin?

    VastaaPoista
  2. Hei Anonyymi ja kiitos kommentista! Itse taas tykkään kulkuaukosta niin kuin se vaihtoehto B:hen on piirretty - oven taakse voi sitten laittaa naluakoita /koukkuja ja ripustaa kaikenlaista - ajattelin, että siihen saisi mm. fillarin ripustettua. Mies ei valitettavasti suostu näin kapeaan aukkoon. Kompromissia tämän suhteen siis hiotaan.

    Rakennuslupa-asiaakin selvitellään. Arkkitehdit varmistavat ensin tekniseltä isännöitsijältä, että millaista lupaa tarvitaan - selvitäänkö Q-lausunnolla. Kun tilat ovat vanhoja ja vain laajennus tulossa, uskoisin että esteitä ei tilojen koolle tule, en tiedä. Pidän peukkuja. Muuten meidän bonsai-siipi saattaa kokea kovia...

    VastaaPoista