perjantai 31. tammikuuta 2014

rakennuslupaa ei tarvita!

via Rakennusvalvontavirasto 

Arkkitehtimme kävi jokin aikaa sitten Helsingin rakennusvalvontavirastossa muutospiirustusten kanssa ja sieltä tuli iloisia uutisia - meidän ei tarvitse hakea rakennuslupaa! Tämä sen takia, koska keittiö, wc, kylpyhuone ja kodinhoitohuone ovat sijoitettuja jotakuinkin olemassaolevien märkätilojen ja -pisteiden kohdille. Kuulemma jos olisimme rakennuttaneet saunan, niin lupa olisi pitänyt hakea. Onpa siis hyvä, että lillumme mieluummin kylpyammeessa kuin otamme löylyä saunassa :) LVI-suunnitelma kuitenkin vaaditaan.

Tällä hetkellä piirustukset ovat jo siinä vaiheessa, että voimme pikkuhiljaa lähettää tarjouspyyntöjä urakoitsijoille. Meille on sanottu, että toisaalta rakennuttajat käyttävät mielellään omia sähkö- ja LVI-urakoitsijoita, mutta toisaalta jos meillä olisi sähkö- ja LVI-suunnitelmat, niin se helpottaisi urakoitsijoiden kilpailutusta. Toisaalta esim. sähkösuunnitelmaan vaikuttaa hyvin paljon valaistuksen toteutus ja jotta tietäisimme valaistuksen, pitäisi meidän kalustesijoittelu ja -ratkaisut olla jotakuinkin selvillä… Mistähän siis aloitettaisiin? On se vaikeaa.

2 kommenttia:

  1. Vähemmän byrokratiaa on aina hieno juttu! :) Taitaa nykyään olla aika harvinainen ratkaisu uudessa tai perusteellisesti modernisoidussa asunnossa, että saunaa ei ole. Itse jos olisin Suomesta asuntoa hankkimassa, haluaisin mieluummin saunattoman: Turha hukata neliöitä, kun käyttöä olisi harvoin. Täällä USA:ssa asuessa tietty on huippua kun saunaan pääsee, Suomessa sitä en juuri kaivannut. :P

    VastaaPoista
  2. Meillä oli sauna edellisessä asunnossa, mutta sitä tuli käytetty ehkä pari kertaa vuodessa - todellakin siis turhia neliöitä. Sitä paitsi taloyhtiössä on sauna, joten täysin ilman saunaa emme jää ;)

    VastaaPoista