torstai 14. marraskuuta 2013

Arkkitehtivalinnasta

Italialaistehdas Snaideron tekemä keittiö

Arkkitehtivalinnat ovat työllistäneet tänäänkin. Lähetin tarjouspyynnön viime viikon perjantaina yli kolmellekymmenelle firmalle ja suurimmasta osasta olenkin saanut vastauksen. Mutta ihmettelyä on tuottanut se, miten eri arkkitehtien arviot poikkeavatkaan toisistaan. Kun toisen mielestä meidän pitäisi aloittaa remontti viimeistään maaliskuun puolivälissä, jotta ehdimme 1.7. muuttaa asuntoomme, niin toinen kiittää siitä, että olemme realistisia remonttiarivossa. Yksi haluaa ehdottomasti käyttää luottourakoitsijaa, toiselle ei ole ongelma, jos urakoitsijana toimii asiakkaan hankkima taho. Eroja on toki hinnoissakin, mutta vähemmän kuin olin luullut.

Palkitsevaakin tämä on ja hyvin mielenkiintoista jo tässä vaiheessa. Pyysimme, että arkkitehdit vielä lähettävät muutaman kuvan vastaavista kohtesta referenssiksi, jotta olisi helpompi valita. En tiedä jouduimmeko ojasta allikkoon, sillä muutamilla on hyvinkin houkuttelevia ratkaisuja. Eihän niistä osaa valita ;) Outoa oli myös, että yksi arkkitehti vetosi vaitiolovelvollisuuteen - hän sanoi, että kuvia ei voi antaa (edes ilman asiakkaan nimeä tai kohteen tietoja), mutta tarjosi kuitenkin muutaman asiakkaan nimen ja puhelinnumeron (heidän luvallaan). Luulisi, että nimen ja puhelinnumeron julkaiseminen on henkilökohtaisempaa kuin muutaman kontekstista irroitetun kuvan?

p.s. Kuva ei oikeastaan liity tekstiin mitenkään. Keittiössä oli vain hyvin omaperäinen ja minuun vetoava muotoilu, erityisesti tuo pöytä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti