maanantai 25. marraskuuta 2013

Pohjan pohdintaa, vol.2

Helppo ja nopea sekä lopputulokseltaan siisti pohjanpiirustusohjelma on vielä hakusessa, joten pahoittelut ei-niin-hyvälaatuisista kuvista. Nämä kuitenkin ajavat tässä asiansa, eli...

1. Kylpyhuone
2. Keittiö
3. Kodinhoitohuone
Pohja2a

Innostuin tälläisestä ratkaisusta, jossa kylppäri olisi välittömästi keittiön takana, koska mielestäni tämän piti säästää tilaa. Pohjia piirtäessä yllätyin kuitenkin, että asunnosta tulisi tällä ratkaisulla jotenkin todella kulmikas ja vaikka periaatteessa käyttötilaa olisi enemmän, olisi se kuitenkin hankalammin käytettävissä. (tuo "laatikko" kakkosen yläpuolella on meillä jo olemassaoleva divaani, jossa nojatuki on just väärinpäin tilaan nähden. sen oikealla puolella on tukipylväs, jonka ympärille voisi sijoittaa avointa kirjahyllytilaa)

Pohja2b

Niinpä piirsin seuraavaksi tyhjän pohjan, jonne makkareita tai muitakaan tiloja ei ole sijoitettu. Tuli heti mieleen, että voisiko käynnin parvekkeelle järjestää olkkarin kautta, jolloin vanhempien makkari pienenisi. Entä jos sittenkin uhraisi olohuoneelle tilaa tuolta ikkunan edestä ja vanhempien makuuhuoneesta tulisi alkovin tyyppinen? Selvästikin tämä pohja kaipaa vielä hiomista. Mutta olisiko ratkaisu sittenkään vaivan ja kustannusten arvoinen?

Pohja3

Ja oikeastaan kylppärin ja keittiön paikkojen vaihtamisajatus lähti tästä pohjasta liikkeelle... Tässä nimittäin koko pitkälle osuudelle (pohjapiirustuksessa ylhäällä) voisi sijoittaa lasiovia, jolloin tulisi valoa tulviva käytävä muuten niin pimeään, pitkään ja kapeaan tilaan ;) 

WC on tässä pohjassa sijoitettu kylppärin yhteyteen, mutta taitaa sisäänkäyntiaukko olla nykystandardien mukaan liian kapea... Myöskin työtilalle pitäisi keksiä paikka. Kodinhoitohuoneeseenkin näyttää jäävän hieman vähemmän tilaa kuin pohja1:ssa. Tytön huoneeseen pitäisi tehdä myöskin erikseen työpöytä, mikä kaventaa hänen huonettaan ennestään.

Tällä hetkellä olemme kallistumassa pohja1:een, mutta katsotaan mitä tulemaan pitää :) Luen mielelläni myös teidän ajatuksia pohjistamme :)

p.s. Huomenna minulla alkaa työharjoittelu paikallisessa sairaalassa, stressiä pukkaa...

2 kommenttia:

  1. Pohjat ovat hankalia. Me ollaan puoli vuotta tuskailtu omamme kanssa ja nyt pikkuhiljaa alkaa olla hyvä. Minä tykkään pohja 3:sta eniten, koska siinä keittiö näyttää selkeimmältä kokonaisuudelta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kommentista! Pohja 3:ssa on kyllä omat puolensa, siitä meidän ajatus lähtikin alunperin lentoon... Nyt vain mietitään, onko nuo muutokset ylimääräisten min 10000€ ellei enemmänkin kustannusten arvoiset... :)

      Poista