sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Vinkkejä hyvästä sisustusohjelmasta?

Ja sisustusohjelmalla tarkoitan siis tietokoneelle tarkoitettua ohjelmaa, jolla voi piirtää mm. erilaisia pohjaratkaisuja ja myös hahmotella tulevaa sisustusta. Ja joka mielellään olisi vielä ilmainen.

Katsoin nimittäin edellisen postauksen kuvieni laatua ja ovatpa harmaat ja rakeiset! Tällä hetkellä pohjapiirustusten suunnittelu toimii nimittäin kynä ja paperi -periaatteella. Ja hyvin kyllä toimiikin, mutta aina välillä pitää pohja piirtää uudelleen. Ja vaikka sisustan piirtääkin lyjykynällä, niin lukemattoman kumittamisen jäljet näkyvät kyllä, eikä paperi jatkuvaa kummaamista kestäkään.

Kuvien digitalisointi taas tapahtuu kuvaamalla ne ihan käsivaralta, koska skanneria emme valitettavasti omista. Siinä syntyykin sitten kaikenlaisia vääristymiä, heijastumia, valotusongelmia ym... Ja vaikka yritän näitä korjata Photoshopissa minkä osaan, ei lopputulos ole päätä huimaava. Tällä hetkellä kaikkein helpoimmalta vaihtoehdolta näyttää olevan siirtää tämä photoshopattu pohja Keynoteen ja hahmotella siellä viivojen avulla erilaisia pohjia. Ei mikään nopea tapa, ei. Mutta yritystä ei ainakaan puutu :)

Olen myöskin kokeillut Sweet Home 3D ohjelmaa, jossa saakin luotua seinät hyvin. Mutta minua häiritsee se, että kun seinät on luotu, niin ei sitten voi enää piirtää pelkillä viivoilla, vaan täytyy ruveta siirtää huonekaluja paikalleen.

Kaipaan siis ohjelmalta toisaalta helppokäyttöisyyttä ja toisaalta mahdollisuutta toimia hahmotelmavaiheessa kynä ja paperi -periaatteen tavoin. Kuitenkin myöhemmässä vaiheessa arvostan varmaan myöskin 3D-ominaisuutta... Ehdotuksia? Anyone?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti