sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

keittiökierroksen opetuksia

keittiö 1

Tulipahan käytyä useammassa keittiöliikkeessä, mutta olivatko käynnit vaivan arvoiset? Tähän on vaikea antaa yksiselitteistä vastausta. Ainakin hintataso tuli liikkeissä suurinpiirtein selvitettyä ja nyt tiedämme myös mistä kivitaso otetaan. Keittiötoimittajasta emme ole vielä lopullista valintaa tehneet, mutta vahva kandidaatti on olemassa. Lisäksi läpiantokaappien toimituksesta voisin kysyä eräältä kolmannelta ja neljänneltä vielä erikseen liukuovia.

keittiö 2

Vertailua vaikeuttaa tietenkin se, että liikkeiden valikoimat eivät ole vertailukelpoiset. Jos saisin aloittaa kierroksen alusta, olisin systemaattisempi. Tosin tämä on kyllä vieläkin korjattavissa, koska nyt voin lähettää yhteyshenkilöille tarkentavia kysymyksiä, jotta tarjouksista tulisi vertailukelpoisemmat.

keittiö 3

Ensinnäkin kun näimme mieheni kanssa meidän keittiön "unelmamateriaaleissa", näytti se jotenkin tunkkaiselta ja oli aika kaukana siitä miltä olimme kuvitelleet keittiömme näyttävän. Siispä piti improvisoida paikan päällä ja valita liikkeen tarjonnasta jotkut ovet ja laskea keittiön hinta niillä. Toiseksi en myöskään pistänyt mihinkään ylös, että oliko liikkeessä meidän "unelmamateriaaleja". Kolmanneksi en tiedä ovatko ovet kokopuisia vai MDF-levyä, enkä sitäkään onko hinta laskettu kalvopinnoitteiselle vaiko himmeälle materiaalille. Aika paljon muuttujia on siis "auki".

keittiö 4

Toisaalta keittiökierros oli sikäli onnistunut, että saimme hintahaarukan tuotteille ja tuotteita tuli myös nähtyä ja mekanismeja testattua. Nyt kun osaisi vielä päättää keittiön värityksen...

keittiö 5

Jos nyt aloittaisin keittiökierroksen alusta, tekisin sen näin:

1. Perusta tili pilvipalveluun, esim. Dropboxiin, jonne lataat arkkitehtipiirustukset ja omat toiveet keittiöstä PDF-dokumentiksi (ei kuormita sähköpostia liitetiedostoilla).
2. Ota yhteys keittiöliikkeisiin (sähköpostitse) ja jaa linkki Dropboxiin, sovi aika.

keittiö 6

3. Kun menet paikalle ja keskustelet myyjän kanssa, täytä itsellesi muistiin seuraavat asiat:

 • onko keittiö saatavilla toivevärityksessä
 • mitä materiaalia keittiönne ovet ovat
 • entä rungot
 • onko runko oven värinen
 • minkä kokoinen sokkeli
 • onko ovia saatavilla Tikkurilan eri sävyissä
 • ovien mahdolliset kiiltoasteet (ja sen vaikutus hintaan)
 • vetimet /vetimetön saatavilla?
 • mahdollisten erityistoiveiden saatavuus (esim. sähkömekanismi roskakoriin)
 • pyydä tarjoukseen eriteltynä mm.
  • tasot (erittele myös mittaus- ja asennuspalvelu)
  • hanat
  • altaat
  • valaistus
  • kokoaminen
  • toimitus
  • kantopalvelu
  • asennuspalvelu

 • varmista kuuluuko keittiön mittauspalvelu tarjoukseen
 • varmista tuotteiden toimitusaika

4. Vertaile tarjouksia :)


keittiö 7


Itse olen kaivannut ainakin yllämainittuja tietoja hintojen lisäksi, eikä niitä tarjouksesta aina valitettavasti selviä. Keittiövierailujen tahti oli itselläni sen verran kova, että useammat liikkeet valitettavasti sekoittuivat päässä ja vaikka sitä luulee muistavansa erityisjutut, on niistä jälkeenpäin vaikea mennä takuuseen. Senpä takia ottaisin nyt keittiökoerrokselle ylläolevan listan mukaan :)  


keittiö 8

Koska liikkeiden tekemiä kuvia ei voi nettiin laittaa, tässä ovat tuotokseni tulevasta keittiöstämme ;) Mikä on sinun suosikkisi? Vai kokeilisitko vielä joitakin värejä /yhdistelmiä?

4 kommenttia:

 1. Hei ja hyvältä näyttää! Teillä on paljon eri vaihtoehtoja, huh! Omat lempparini ovat kyllä keittiö 5 ja 6 (värityksellä ehkä jotain tekemistä asian kanssa). Oletko kokeillut keittiö 6:ssa jättää alakaapit mustiksi? Jos jättää tuon korkean kaapin vaaleaksi, tuo vähän kevennystä (ehkä?)Tuo tekemäsi lista on hyvä ja oiva vinkki ottaa mukaan, ellei ole valmiiksi preferoituna ovien materiaalit. Meillä keittiö on yhä auki, mutta koska materiaaleista en ole valmis tinkimään uskon tämän olevan kaksinkamppailu Nixin ja Puustellin välillä. Tsemppiä valintoihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Ja kiitos paljon kommentistasi! Suunnitelmat elävät kaiken aikaa, mutta mustaa /tumman harmaata keittiöömme varmasti tulee :) Ongelma pelkkien tummien alakaappien kanssa olisi, että meillä on tuo vas sivulla oleva kaappi, jonka on ajateltu olevan "kokopitkä" - tosin sen varmaaan voinee jakaa kahdeksi kaapiksi, jolloin ala- ja yläoven värit olisi eri. Täytyypä kokeilla!

   Poista
 2. Moi. Tosi kivan näköisiä ja rohkeita valintoja! Aloin hieman miettimään tuon lieden sijoittelua... ymmärrän, että se on sijoitettu saarekkeeseen allasta vastapäätä symmetrisyyden takia, mutta mielestäni se on vaarallisen oloinen. En ainakaan sijoittaisi itse liettä noin reunaan perheessä, missä on lapsia, sillä vauhdikkaamman leikin yhteydessä joku voi helposti saada perunavedet niskaansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Ja kiitos tuhannesti kommentista ja huomiosta lieden suhteen. Lieden sijoittelu tuossa ohjelmassa johtuu ohjelman rajallisesta kaappivalikoimasta :) Eli liesi ei ole tulossa noin reunaan. Ajattelin, että lieden "sisäreuna" ulottuisi noin saarekkeen puoliväliin, jolloin ulkoreunan ulkopuolelle jäisi noin 20 cm tilaa. Toivottavasti onnistuu kaappijärjestelynkin puolesta.

   Poista