sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

keittiökokemuksia, osa 2

via

liike: 
Scavolini-keittiöt, Espoo

ennakkokäsitys: 
Italialaiset keittiöt, "jotakin erilaista", korkea laatu. Törmäsin liikkeeseen sattumoisin kun eräs keittiö pisti netissä silmiin ja huomasin, että ko. keittiön valmistajalla on liike myös Suomessa.

kokemus:
Mielenkiintoinen positiivisella tavalla :) Aika erilaiset keittiöt mihin Suomessa on totuttu, mm. kaapien ovet (myös alalaatikoiden) lasilevylliset. Tarjonta on myös hyvin laaja - useampia mallistoja saatavilla. Näytillä oli tosin vain pari keittiötä ja loppujen ovet ja värit katsottiin läpi pienistä levyistä. Keittiömyyjä ei ollut ehtinyt katsoa lähettämiäni piirustuksia, mutta ehdimme tästä huolimatta käymään keittiön ja eteisen hänen kanssaan läpi.

ajankäyttö:
Hieman vajaa kaksi tuntia meni hänen kanssaan.

tarjous:
Ei ole vielä tullut laskelmaa, eikä piirustuksia, vaikka käynnistä on jo lähes kaksi viikkoa...

positiivista:
Laaja valikoima (periaatteessa), mutta ei kokopuista haluavalle. Jotain erilaista. Raikkaita värejä myös esillä.

parantamisen varaa:
Jos saisi sen tarjouksen...

via

liike: 
Keittiökalustetukku, Vantaan Varisto

ennakkokäsitys:
Ei juuri mitään käsitystä. "tavis"keittiöliike. Kotimaiset keittiöt.

kokemus:
positiivinen. Henkilö, jonka kanssa olin sopinut tapaamisen olikin varattu, mutta minua palveli oikein ystävällinen ja asiantunteva toinen myyjä. Vaikka hän ei ollut tutustunut suunnitelmiin, kävimme ne hänen kanssaan nopeasti läpi, jonka jälkeen hän esitteli minulle perusteellisesti liikkeen tarjontaa ja otti kantaa siihen mikä olisi järkevää ja mikä ei. Myymälä, toimisto, varasto sekä puuseppäpaja ovat kaikki saman katon alla, joten myös mittatilaustyöt onnistuvat. Keittiöt vaikuttivat oikein toimivilta ja mekanismit hyviltä. Korkeasta sokkelista miinus (syö kaappitilaa).

ajankäyttö:
Noin puolitoista tuntia kaikkinensa.

tarjous:
tarjous tuli sähköpostitse noin viikon kuluessa. 3D-piirustus oli liitteenä, mutta keittiö oli jätetty valkoiseksi - riitti kyllä suuntaa-antavaksi keittiön mitoituksesta. Edullisin!
kaapit  n.5100€ + kivitaso n.1800€

Kivitaso kannattaa ehdottomasti tilata heidän kautta. Kävin nimittäin myös Diapolin sivuilla (virolainen firma, joka toimittaa kivitasoja sekä yksityisille, että myös palvelee monia keittiömyymälöitä) ja yksityishenkilönä netin kautta tilatessa kivitasoillamme oli hintaa n.2200€.

positiivista:
Positiivinen kokemus, hyvä hinta, riittävä valikoima. Varmasti loppusuoralla mukana. Jos pystyy tilaamaan pelkän kivitason heidän kauttaan, tehdään ainakin se.

parantamisen varaa:
ei heti tule mieleen - ehkä 3D kuvat oikean värisenä?

rungosta:
*täydennys 3.4.14* - kävin vielä liikkeessä pyytämässä tarjousta läpiantokaapeista ja kävimme keittiötäkin läpi. Varmistin vielä, että rungon saa haluttaessa oven värisenä, mutta se maksaa ekstraa (kuulemma melkein tuplaa keittiön hinnan). Eli oletuksena runko tulee valkoisena ja jos haluaa sen oven väriseksi, täytyy ottaa peitepaloja.

Ongelmaksi kuitenkin muodostuu mustassa keittiössä runko, joka pilkistää ovien välistä. Tähän keittiöfirmasta tarjosivat peitenauhaa, jonka saa mm. mustana. Eräs kaveri vinkkasi, että rungon voi myöhemmin maalauttaa ja että ei kuulemma ole kovin kallista. Katsotaan, mihin päädytään...

via

liike:
Kvik, Vantaan Varisto

ennakkokäsitys:
Tanskalaset keittiöt. Pelkistettyä, skandinaavista designia. "Puupainotteinen".

kokemus:
Positiivinen. Yllätys oli se, että Kvikilla on hyvin suppea valikoima ovia ja värejä (musta-valkoinen-puu pääasiassa). Toisaalta valikoima on hyvin skandinaavinen ja varmasti riittävä suomalaiseen makuun. Kvikin kaapit ovat isommat kuin muilla, koska sokkelit ovat pienet.

Myyjä oli hahmotellut tulevaa keittiötämme ja kävimme vielä nopeasti keittiön erikoisuudet hänen kanssaan. Ehdimme tutustua myös Kvikin kylpyhuone /WC -allasvalikoimaan, jota suosittelen lämpimästi.

ajankäyttö:
Noin tunti meni liikkeessä.

tarjous:
Tuli nopeasti. Yllätys oli se, että noin neljäsosa Kvikin kivitasojen hinnasta muodostuu mittaus-, asennus- ja toimituskuluista.
kaapit n. 6000€, kivitaso n. 4400€

positiivista:
kaunis skandinaavinen design, enemmän kaappitilaa "samoissa mitoissa"

parantamisen varaa:
kivitaso kohtuuttoman kovahintainen verrattuna kaappien hintaan. Lienee seurausta siitä, että tasot tulevat Suomesta (Tulikivi).

4 kommenttia:

 1. Scavolini kuulostaa äkkiseltään tosi kalliilta, mutta voi olla ihan vääräkin mielikuva. Toivottavasti saatte tarjouksen pian, niin voit joko vahvistaa tämän mielikuvan tai kumota sen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän sitä luulisi - italialainen design ja mielikuvat ;) Niiden sivuilta löytyy kuitenkin esimerkkikeittiö hintoineen eri ovivaihtoehdoille:
   http://keittiostudiot.fi/keittiot/
   Minusta näytti yllättävän "normaali"hintaiselta :)
   -J
   p.s. laitoin tänään vielä lisätiedustelua, että mikähän mahtaa olla meidän keittiön hinta...

   Poista
 2. Me tilattiin kivitaso Virosta, halvin tarjous tuli http://www.exclusivestone.ee/fi/ . Hintataso jopa -40% suomen hinnoista.

  VastaaPoista
 3. Hei Jussi,

  Kiitos paljon viestistäsi ja vinkistä. Kävin firman sivuilla ja näyttivät oikein lupaavilta. Miten teillä meni tilaus ja mittaus? Entä yhteydenpito ja laskutus?
  -J

  VastaaPoista