perjantai 14. maaliskuuta 2014

keittiökokemuksia, osa 1

Vihdoin lupaamiani kokemuksia keittiöliikkeistä :) Olen jakanut kokemukset käytännön syistä useampaan osaan. Joistain liikkeistä ei tarjousta ole vielä tullut, joten osia saattaa olla enemmänkin...

Tapaamisista sovin lähes kaikkien kanssa sähköpostitse (vain Puustelliin soitin, koska halusin ehdottomasti tavata heidät ja minun aikatauluni oli jo täyttynyt uhkaavasti). Lisäksi lähetin kaikille arkkitehtisuunnitelmat ja toiveita tulevasta keittiöstä etukäteen. Muutama isompi liike jäi kiertämättä, koska heidän vastauksensa tuli niin myöhään, että "parhaat ajat" olivat jo menneet. Jotkut liikkeet (Topi-Keittiö) ei vastannut ollenkaan. Alla olen yrittänyt jäsennellä arvioitani. Tarjoushinta koskee keittiökokonaisuuttamme (kaapit + tasot) ja sisältää mittaukset, toimitukset ja kalusteiden kokoamisen (ei asennusta). Arkkitehtisuunnitelmat keittiöstämme löytyvät täältä. Toiveet taas täältä.

via

liike:
Keittiömaa - Noblessa keittiöt, Vantaan Varisto

ennakkokäsitys:
Odotin tapaamista paljon. Olin käynyt Noblessan liikkeessä aiemmin Suomenojan myymälässä ja minulle jäi sellainen käsitys, että valikoimaa riittää niin ovissa kuin väreissäkin. Keittiöt ovat laadukkaita ja mekanismit tulevat Saksasta /Itävallasta. Myyjä mainosti, että koska Saksan markkinoiden volyymi on suuri, pystyvät he myymään laadukkaampia tuotteita kuin mitä Suomen markkinoilla yleensä, edullisemmin.

kokemus:
Pienoinen pettymys. Hain kokopuisia ovia ja ainakin niissä värivalikoima oli mielestäni suppea ja päinvastainen kuin oma makuni. Muita ovivaihtoehtoja myyjä ei juuri minulle ehdottanut /esitellyt.

ajankäyttö:
Liikkeessä vierähti kaksi tuntia, vaikka myyjä oli etukäteen hahmotellut meidän keittiötä. Muita kalusteiden tarpeessa olevia tiloja emme edes vilkaisseet. Tarjouksen sai heti käteen.

tarjous:
kilpailukykyinen: kaapit n. 7100€ ja kivitasot n. 2500€

positiivista:
laadukkaat mekanismit.

parantamisen varaa:
Kuvia keittiösuunnitelmasta ei saanut mukaan (sain sentään ottaa puhelimella kuvan suunnitelmasta tietokoneen ruudulta. Jos haluaa kuvat, joutuu maksamaan 350€, joka hyvitetään keittiötä ostettaessa.

via

liike:
Saari-keittiöt /Pinjasto Oy, Helsinki

ennakkokäsitys:
Laadukkaat keittiöt. Suomalaista designia. Allekirjoittanut ihastunut Saari-keittiöiden muotoilukieleen. Keskustelupalstoilla on sanottu kalleimmaksi keittiöksi.

kokemus:
Positiivinen kokemus. Asiakasta kuunneltiin ja asuntoa käsiteltiin kokonaisuutena. Myyjällä oli tulostettuna lähettämäni materiaalit ja kävimme kunkin huoneen hänen kanssaan läpi. Myös Saari-keittiöiden valikoimaa ja erilaisia ovia kävimme läpi.

ajankäyttö:
Liikkeessä meni reilu tunti, vaikka kaikki kalusteiden tarpeissa olevat tilat käytiin läpi. Tarjous piirustuksineen tuli sähköpostitse kolmen vuorokauden sisällä kaikkien tilojen osalta.

tarjous:
Keskihintaiset kaapit: n. 7100€, mutta arvokkaat kivitasot: n. 4100€

positiivista:
Erittäin kaunis design. Kaappien hinta yllätti positiivisesti. Kokonaisvaltainen lähestyminen.

parantamisen varaa:
Piirustukset tulivat käsin piirrettyinä ja vaikka olivatkin informatiivisia, olisi värilliset piirustukset havainnollistaneet enemmän suunnitelmia. Tämä lienee kuitenkin yrityksen lähestymistapa tarjouspyynnössä? (Oletan, että 3D-kuvia piirretään sitten kun ollaan keittiötä oikeasti tilaamassa).

*muokattu 23.5.14: 3D-kuvat eivät kuulu Saari-keittiöiden palveluihin, vaikka keittiön sieltä tilaisikin. Tämä siis olisi todella yksi asia, missä Saari-keittiöt voisi parantaa. Muuten palvelun taso on korkea. 

via

liike:
Keittiömaailma, Varisto

ennakkokäsitys:
Keittiömaailma edustaa kolmea keittiökokonaisuutta. Petra-keittiöitä, Parma-keittiöitä ja A la Carte-keittiöitä. Olin vieraillut liikkeessä aikaisemminkin, joten tiesin keittiömme tulevan A la Carte -mallistosta. Keittiöt tulevat Suomesta. Monella blogistilla on keittiö Keittiömaailmasta, joten odotukset olivat korkealla.

kokemus:
Toivomamme keittiö varmasti löytyisi Keittiömaailmasta. En vain tiedä, miksi meidän pitäisi keittiö sieltä hankkia… Keittiöesittelijä oli kyllä tutustunut arkkitehtipiirustuksiin ja jopa hahmotellut keittiötäkin valmiiksi. Kävimme myös hänen kanssaan erilaisia ovivaihtoehtoja läpi. Kokemus jäi kuitenkin hieman negatiiviseksi ja jopa hämmentäväksi, koska esittelijä ei suostunut antamaan /lähettämään kirjallista tarjousta keittiöstä ennen kuin pääsisi esittelemään keittiötä myös miehelleni. Oli kyllä valmis tulemaan kotiinkin.

ajankäyttö:
Vajaa kaksi tuntia käytettiin pelkkään keittiösuunnitelmaan.

tarjous:
Vain suullinen suuntaa-antava tarjous: kaapit n. 8000€, tasot n. 4500€. Kallein tarjous kaikista!

positiivista:
Pari tulostetta keittiöstä sain myös mukaan kotiin vietäväksi ja miehelleni näytettäväksi.

parantamisen varaa:
Jos asiakas pyytää kirjallista arviota, niin kyllä se hänelle kannattaa antaa ilman että hänen mieheltään "lupaa kysytään". Nyt Keittiömaailman hinta-arvio keittiöstämme jäi korkeimmaksi, joten vahvasti epäilen että keittiötä heidän mallistostaan edes harkitaan. 

16 kommenttia:

 1. Hienosti olette jaksaneet panostaa keittiövalintaan! Sisältävätkö tarjoukset myös kodinkoneet? Me saimme yllättävän hyvät tarjoukset kodinkoneista lähes kaikilta keittiöfirmoilta. En usko, että esim. Gigantin tarjous olisi ollut paljoakaan edullisempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nämä tarjoukset eivät sisällä kodinkoneita. Olen kyllä pyytänyt tarjouksen myös kodinkoneista, mutta jostain syystä niiden sisältö vaihtelee niin paljon, että eivät ole tässä vertailukelpoisia. Lisäksi osan koneista halusin tietyn merkkisinä ja mallisina ja edullisin tapa tähän on tilata ko. koneet netistä.

   Poista
 2. Ihme meininkiä tuolla Keittiömaailmassa! Aikakoneellako matkustit ajassa taaksepäin kun sinne menit! :D Meidän remontin aikana ei harkittu kuin muutamia eri keittiöitä ja päädyttiin heti tarjouksen saatuamme lopulliseen valintaan, joka sisälsi kodinkoneet ja keittiön kalusteet asennuksineen. Laskimme, että jos oltaisiin vaikka otettu ihan halpiskeittiö (vaikka Ikea tai Kvik), ja kodinkoneet jostain muualta, olisi mennyt paljon enemmän rahaa keittiöön loppujen lopuksi. Ootte kyllä todella paljon jaksaneet nähdä vaivaa keittiön kanssa. Varmasti lopullinen valinta on sitten tarkoin harkittu eikä rupea myöhemmin kaduttamaan. :)

  VastaaPoista
 3. Eikö, ihmettelin itsekin :/ No eipä liikkeen valikoimat niin erikoiset olleet, että sinne palaisin /palaisimme takaisin.

  En ole aikaisemmin kiinnittänyt juurikaan huomiota eri keittiöliikkeiden tarjontaan, siksi ajattelin tutustua laajemmalla skaalalla ainakin alkuvaiheessa. Tietyt liikkeet oli tiedossa missä halusin vierailla (kuten keittiömaailma), osa taas tuli ihan sen perusteella, että ehtivät vastata nopeasti mun sähköpostiin, joten sovin tapaamisen heidän kanssaan, enkä jonkun toisen esittelijän. Oli ihan mielenkiintoista tiettyyn pisteeseen saakka. Viimeisen esittelyn jouduin perumaan, kun tuntuu että "perusliikkeiden" valikoima on jo nähty…

  Myöskin jos haluaisimme "perus"valkoisen keittiön, uskoisin että vierailu vain muutamassa myymälässä olisi riittänyt. Mutta nyt halusimme myös osittain kartottaa liikkeiden valikoimaa - mikä on mahdollista -periaatteella :)

  Keittiötä on kyllä suunniteltu määrällisesti paljon, mutta en tiedä onko lähestymistapa ollut paras - koska haluamaamme vaihtoehtoa ei aina ollut, en esim. oo ihan varma mitä ovia mistäkin liikkeestä tarjoukseen pyysin :o (eli ovatko hinnat sittenkään vertailukelpoisia…) Mut näillä mennään ja sit tarkennetaan niiden muutaman liikkeen osalta ;)

  VastaaPoista
 4. Keittiöiden kilpailuttaminen ja valinta vie kyllä ihan tuhottomasti aikaa. Kun vielä itse rakentaa niin ei todellakaan viitsisi istua tuntikaupalla keittiöliikkeissä ja lähteä liikkeelle joka kerta alusta. Me kilpailutimme yhteensä 4 keittiöfirmaa 5 kk aikana. Omat suunnitelmat kaappien ovista vaihtuivat täysin matkan varrella. Eli toisaalta hyvä, ettei päätöstä tehty saman tien :) Saamissamme tarjouksissa keittiön kaapit olisivat maksaneet yhtä paljon kuin tasot. Tästä syystä ollaan viime aikoina käytetty aikaa kivitasojen kilpailuttamiseen.

  VastaaPoista
 5. Olet kyllä oikeassa. Aikaa saa kulumaan lähes rajattomasti. Olen siinä onnellisessa asemassa, että teen osa-aikatöitä nyt vielä kun Saksassa asutaan. Tämä tarkoittaa sitä, että Saksassa voin keskittyä suunnitteluun, mutta Suomessa ollessani töitä on suunnittelun ja kaiken muun remontin valmistelun keskellä tehtävä… Nyt olin kuitenkin "viisas" ja otin yhden vapaaviikon töiden perään, jolloin oli aikaa kierrrellä keittiö- ja muissakin remonttiliikkeissä. Varsinkin kun Saksassa oli hiihtoloma, niin järjestely toimi kaikin puolin loistavasti, kun perhekin oli samaan aikaan Suomessa.

  Huomenna kirjoitan keittiökokemuksista osa 2. Monet keittiöliikkeet käyttävät virolaisen toimittajan Diapolin kivitasoja (http://www.diapol.fi). Diapoli toimittaa kivitasoja sekä yrityksille, että myös yksityisille. Yllätyin kuitenkin, että Keittiökalustetukussa kivitason hinta oli vielä Diapolin sivuista tasoillemme laskemaani hintaa edullisempi. Yritykset taitavat siis saada Diapolista vielä alennusta. Keittiökalustetukusta lisää huomenna :)

  Huom! Keittiökalustetukkuja näyttää olevan kaksi, itse kävin tässä:
  http://www.keittiokalustetukku.net

  VastaaPoista
 6. Kyllä niillä myyjillä on uskomaton vaikutus. Minä olisin aivan samantien ottanut keittiöni Keittiömaailmasta jos saisin valita. Meille tulee Puustelli talotoimittajan myötä ja on kyllä ollut puurtamista, että sopiva saatiin. Keittiömaailman myyjä taas oli meillä loistava. kannatttaisi noiden firmojen entistä enemmän satsata myyjiin ja heidän koulutukseen, koska minä lähden hyvin nopeasti kävelemään jos ei henkilökemiat toimi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myyjillä on tosiaan valtava vaikutus. En kylläkään usko, että koulutuksella olisi kauheasti muutettu allekirjoittanutta palvelleen myyjän asennetta. Toisaalta hän esitteli minulle kyllä ihan kiitettävästi keittiöitä ja vaihtoehtoja ja printtasi vielä kuvatkin mukaan :) Ainoastaan tarjousta ei suostunut minulle keittiöstä antamaan ilman että myös miehelleni on keittiötä esitelty...

   Poista
 7. Todella mielenkiintoista lukea teidän kokemuksia. Meillä on tällä hetkellä menossa myös keittiön kilpailutus (5 keittiötä = tillinraksa.blogspot.fi) ja työlästä on. Aikalailla jokaisen kanssa on jouduttu suunnittelemaan keittiö oman vision mukaan ja pyytämään sen perusteella tarjous. Kvik ja HTH ovat ainoita jotka antavat kuvat mukaan. Yllättävintä on, että meillä Keittiömaailma on tällä hetkellä edullisin, tosin epäilen että keittiötä sieltä otamme (negatiivinen palvelukokemus eikä henkilökemiat menny yhtään yksiin keittiösuunnittelijan kanssa). Nixi-keittiöt ja Puustelli ovat ainoita joilta löytyy meidän haluamamme keittiökaappien materiaalit sellaisenaan ja mikä parasta pystyvät vielä tekemään räätälöintiä. Katsotaan kun on saatu tarjoukset että kehen sitten loppujen lopuksi päädymme.

  VastaaPoista
 8. Hei Emäntä ja kiitos kommentista! Kävin kurkkaamassa blogiasi ja suunnitelmanne näyttävät oikein kauniilta :)

  VastaaPoista
 9. En voi olla kommentoimatta Saari-keittiötä. Keittiöt ovat korkealaatuisia, tosin kaikki lisätarvikkeet ovat tuplasti kalliimpia kuin ohjehinnat, eli kannattaa hankkia altaat, hanat ym. muualta. Mittaus oli ylimalkaista ja monta kohtaa jouduttiin säätämään paikan päällä. Palvelu on hyvää myyntivaiheessa, mutta reklamaatioiden hoito on ala-arvoista. Kävin kolmivuotisen oikeusprosessin, jotta sain hyvitystä virheellisistä toimituksen osista. Pinjasto ei myöntänyt virheitä missään vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti meillä on samantapaisia kokemuksia. Meillä puuttuu keittiöstä vielä kaappi, koska mittaukset eivät pitäneet paikkaansa. Lisäksi vaikka oli erikseen sanottu yhden kaapin takana kulkevasta putkesta, ei sitä oltu huomioitu. Kaikki korjaukset /mittausvirheet tulivat valitettavasti meidän maksettavaksi. Myöskään keittiön kokoamisohjeita ei tullut kaappien mukana, mikä asetti remonttimiehille jonkin verran haastetta - ja josta syystä meillä on nyt ylimääräisiä (toki maksettuja ja laskutettuja) sivulevyjä asunto täysi.

   Olimme pettyneitä myöskin lopulliseen hintaan - en tiedä miten tarjouksen ja lopullisen hinnan välillä voi olla jopa +30% heittoa...

   Poista
 10. Kivitasot kannattaa tilata suoraan tuottajalta. Tilasimme graniitti tasot Granitopista ja palvelu oli todella hyvä. Toimittivat kaikki kahdessa viikossa tilauksesta ja tulivat henkilökohtaisesti mittaamaan ja asentamaan tasot paikoilleen.Lisäksi tilasimme heiltä hanat ja altaat. Hinta ja henkilökohtainen palvelu todella hyvä. Tilasimme lisäksi ikkunatasot. Suosittelen!!

  VastaaPoista
 11. Hei! Etsin googlesta tietoa nimillä Saari keittiö ja reklamaatio. Olemme myös ostaneet Saari keittiön, maksaneet sen ja koska siellä on mittavirhe, josta olen ollut heihin yhteydessä, olen melkoisen pettynyt heidän reklamaatioiden käsittelyyn. Toimitusjohtaja oli erittäin epäystävällinen ja sai mittavirheen näyttämään siltä, että olin asiakkaana siihen syyllinen. Harmi, että en löytänyt näitä keskusteluita ennen keittiön tilaamista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillista, että teillä myös yritetään vierittää mittavirhe teidän syyksi. Mainittakoon vielä, että uuden oven tulo kesti meillä noin 9kk!!! Tilaus (kyllä, maksoimme sen valitettavasti, emme jaksaneet enää taistella) oli kuulemma unohtunut pinon pohjalle!

   Lohdutukseksi voin sanoa, että keittiö on kyllä ollut kokonaisuutena erinomaisen toimiva ja hyvin tehty.

   Poista
  2. Reklamaation käsittely oli meilläkin ala-arvoista Saari-keittiön omistajien kanssa, veimme asian oikeuteen. Myyjä kävi mittaamassa ennen tarjouksen tekoa, mutta ei tarkistusmitannut sen jälkeen. MM. tilatut leikkuutasot eivät mahtuneet komposiittitason aukkoihin kuten oli tarkoitus. Lisätarvikkeiden kuten altaiden hinta kaksinkertainen saksalaisiin verkkokauppoihin nähden.

   Poista