perjantai 21. maaliskuuta 2014

keittiökokemuksia, osa 3

Ja vihdoin tulevat kokemukset lopuista keittiöliikkeistä. Kiitos kaikille kommenteistanne aikaisempiin postauksiin!

via

liike: 
Keittiö.net, Varisto

ennakkokäsitys:
Kävin joskus joulun tienoilla ensimmäisen kerran liikkeessä ja täytyy sanoa, että olin hyvin pettynyt. Olin pettynyt niin valikoimiin kuin henkilökuntaan. Valikoimaa oli huonosti esillä ja osa oli kärsineessä kunnossa. Henkilökuntaa taas ei silloin näyttänyt kiinnostavan asiakkaat, vaan etutiskin myyjät juttelivat vain omiaan.  Tuli jopa sellainen käsitys, että me ikäänkuin häirittiin heidän juttutuokiota...

kokemus:
Positiivinen yllätys. Minua palvellut myyjä löytyikin liikkeen perältä. Hän oli tutustunut arkkitehtipiirustuksiin ja hahmotellut keittiötämme. Meille jäi siis todellisten vaihtoehtojen läpikäyminen ja kaappien koon lopullinen päättäminen.

ajankäyttö:
Liikkeessä vierähti noin puolitoista tuntia. Ehdimme katsoa myös eteisen kaappeja ja ovia niihin sekä muitakin tiloja.

tarjous:
Tarjous 3D-kuvineen tuli noin viikon sisällä sähköpostiin.
Kaapit n. 6000€ ja taso noin 2100€ (myyjä lupasi vielä alennukset, jos ostamme keittiön heiltä)

positiivista: 
Positiivinen ja asiantunteva palvelu myyjältämme.

parantamisen varaa:
Ne äänekkäimmät myyjät kannattaa sijoittaa pois pääoven luota - karkottavat asiakkaita...

rungosta:
*täydennys 3.4.14* - kävin vielä liikkeessä pyytämässä tarjousta läpiantokaapeista ja kävimme keittiötäkin läpi. Varmistin vielä, että rungon saa haluttaessa oven värisenä, mutta se maksaa ekstraa (kuulemma melkein tuplaa keittiön hinnan). Eli oletuksena runko tulee valkoisena ja jos haluaa sen oven väriseksi, täytyy ottaa peitepaloja.

Ongelmaksi kuitenkin muodostuu mustassa keittiössä runko, joka pilkistää ovien välistä. Tähän Keittiökalustetukusta tarjosivat peitenauhaa, jonka saa mm. mustana. Eräs kaveri vinkkasi, että rungon voi myöhemmin maalauttaa ja että ei kuulemma ole kovin kallista. Katsotaan...

via

liike:
Aet Piel Design, Tallinna

ennakkokäsitys:
laatua Tallinnasta hieman edullisemmin. Pielin keittiöön tutustuin täällä.

kokemus:
Hieman hämmentävä: Tapaamisesta sovin etukäteen Margotin kanssa. Aetillekin lähetin sähköpostia, mutta ilmeisesti Margot on se, jonka kanssa kommunikaatio hoidetaan. Kommunikointi tapahtuu englanniksi.

Liikkeessä ei ole showroomia, vaan se on enemmänkin arkkitehtitoimiston tapainen. Siellä löytyy kyllä kuvastoja ja joitakin näytteitä, mutta ei läheskään samaan tapaan kuin mihin Suomessa on tottunut.

Hämmennykseni johtuu siitä, että Aet lähti ikään kuin suunnittelemaan meidän pohjaa uusiksi, vaikka haluaisimme, että hän ottaisi kantaa lähinnä vain keittiön väritykseen. Arkkitehtipiirustuksethan meillä on jo hyvin pitkällä kaikissa tiloissa, ainoastaan värityksestä ja materiaaliratkaisuista täytyy päättää.

ajankäyttö:
Päiväristeily Tallinnaan - toimistolla meni noin puolitoista tuntia.

tarjous:
tarjousta ei vieläkään valitettavasti ole tullut, vaikka lupasivat toimittaa sen eilen. Toissapäivänä tuli mustavalkoinen luonnos keittiöstä, jonka mittoja oli hieman kyllä muutettu - en myöskään löydä siitä kaikkia kodinkoneita mitä keittiöön oli tarkoitus sijoittaa...

positiivista: 
lopputuotteet näyttävät hyvältä :)

parantamisen varaa:
kommunikointi ja täsmällisyys; tarjousta ei vielä kahdenkaan viikon jälkeen ole tullut.

via


liike:
Puustelli, Sello

ennakkokäsitys:
Keittiö kalliimmasta päästä, mutta laadukas ja erittäin hyvä valikoima.

kokemus:
Positiivinen. Myyjä oli etukäteen tutustunut piirustuksiin ja hahmotellut tiloja. Hänen kanssaan kävimme siis vain kotimme erikoisuudet läpi.

ajankäyttö:
Liikkeessä meni noin tunti ja kolme varttia, mutta kävimme kaikki tilat läpi ja tutustuimme myöskin liikkeen valikoimaan.

tarjous:
3D-kuvat kaikista tiloista tulivat muutamassa päivässä sähköpostiin tarjouksen kera.
Kaapit n. 9500€ + tasot n. 2800€.

positiivista: 
Erittäin hyvä palvelu.

parantamisen varaa:
Hintataso…

5 kommenttia:

 1. Hei!

  Kiitos kivasta blogistasi ja erittäin kiinnostavasta keittiötoimittaja vertailusta! Olemme itse aloittelemassa raksaprojektia ja pian pitäisi ryhtyä pyytämään tarjouksia keittiötoimittajilta. Sinun vertailustasi on kyllä hurjasti apua, kiitos vielä! Nyt kiinnostaisi, että saitteko tarjousta Aet Piel Designilta ja Scavolinilta? Oliko tarjoukset mielestäsi kilpailukykyisiä?

  Aurinkoista viikkoa sinne!

  VastaaPoista
 2. Hei Anonyymi ja kiitos paljon kommentistasi :) Mukava kuulla, että muillekin on hyötyä blogista. Valitettavasti Pielilta tai Scavolinilta ei ole vielä(kään) tullut tarjousta, tosin Piel on kyllä ollut allekirjoittaneeseen yhteydessä ja he ovat nyt lomalla kaksi viikkoa (tosin heidän piti lähettää minulle tarjous sitä ennen...). Scavolinista taas ei mitään, vieläkään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin ja piti laittaa vielä linkit blogeihin, joista löytyy Pielin keittiö :)

   http://suokuokkajatalo.blogspot.fi/2014/03/case-closed-keittio.html

   http://villaluova.com/moderni-puutalo-rakentuu/harmaa-keittio-illalla/

   Poista
 3. Mukava lukea blogiasi. Nyt vuosi 2017 mutta aika sama tilanne firmoissa. Ehkä palveluhalukkuus on laman jatkuessa parantunut. Jännityksellä odotan keittiössä lopputulosta. Siispä jatkan lukemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anonyymi. Kiva kun edes osa blogin kirjoituksista on ajankohtaisia :) Itse asiassa suunnittelemme nyt olohuonetta uudelleen (tai oikeastaan olohuone jäi hieman kesken, eikä meillä vieläkään ole mm. ruokapöytää). Katsotaan, jos jaksaisi taas muutaman kuvan ja kirjoituksen tännekin laittaa :)

   Poista